keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Elinvoimaa puutarhasta




Meitä kotipuutarhureita on  tänä keväänä hemmoteltu hyvin varhaisella kevään saapumisella. On ollut todella hienoa, kun on päässyt siistimään pihaa, huolehtimaan pihan pensaista ja hedelmäpuista ja miettimään jo tulevan kesän istutuksia. Omenapuiden leikkaaminenkin on sujunut mukavasti lämpimässä kevätsäässä. 




Tomaatti

Taimikasvatus on sujunut suunnitelmien mukaan ja kylvetyt siemenet ovat lähteneet hyvin itämään.Tomaatin ja chilin taimien kasvatus on hyvässä vaiheessa. Viime vuodelta tallessa oleva chilipensaskin on tehnyt pienet kukan alut! Pian voi laittaa jo seuraavat siemenet itämään. 


Chili


Earth Hour 


Viime viikonloppuna Earh Hour ilmastotapahtuma sammutti tarpeettomat valot ympäri maailman. Meillä tapahtumaa vietettiin – kuinkas muutenkaan kuin puutarhassa kynttilänvalossa!








Kun käy työssä Helsingissä ja päivät venyvät pitkiksi, ei työviikon aikana jää paljoa aikaa puutarhan hoidolle. Kesäaikaan siirtymisellä on se hyvä puoli, että illat ovat pitempään valoisia ja pihapuuhiin ehtii myöhemminkin illalla.






Eräänä päivänä töistä tullessa pihalla odotti mukava yllätys: pari kuormaa leikattuja marjapensaiden oksia valmiina kottikärryissä! Ikääntyneet yli 8-kymppiset vanhempani olivat käyneet leikkaamassa marjapensaistani vanhoja ja kuivuneita oksia. 

Puutarhasta saa elinvoimaa ja pitkää ikää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti